سوالی که ذهن خیلی از فریلنسرها را به خود مشغول کرده است این است که، آیا فریلنسر‌ها باید مالیات پرداخت کنند؟ در چندین سال گذشته بسیاری از متخصصین در حوزه‌های چون برنامه نویسی، طراحی سایت، مترجمی و … علاقه مند به فریلنسری شدند.  امروزه خیلی افراد دیگر تمایلی به شغل کارمندی برای یک سازمان ندارند و ترجیح می‌دهند به صورت مستقل برای خودشان کار کنند.

فریلنسرها بدون وابستگی به یک کارفرما یا سازمان فعالیت می‌کنند، در اصل به صورت پروژه ای کار می‌کنند و از راه دور با مشتری خود در ارتباط هستند. در این نیازی به مراجعه حضوری مشتری نیست. فریلنسری مثل هر شغل دیگر شامل مالیات می‌شود. ما در این مطلب از مگاکیف به بررسی این که فریلنسر کیست، آیا نیاز به پرداخت مالیات دارد می‌پرداریم. اگر فریلنسر هستید یا قصد دارید فریلنسری را تازه شروع کنید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

فریلنسر کیست؟

فریلنسر یا آزادکار به شخصی گفته می‌شود که بدون وابستگی به شرکت خاص یا یک سازمان، از تخصص خود برای پروژه‌های مشتریان استفاده می‌کنند. ارتباط فریلنسرها با مشتریان خود از طریق اینترنت انجام می‌شود و اصلا نیازی به مراجعه حضوری نیست.

آیا فریلنسر‌ها باید مالیات پرداخت کنند؟

درآمد خیلی از فریلنسرها دلاری است و نقد درآمد دلاری خود را با پلتفرم‌های آنلاین معتبر انجام می‌دهند. فریلنسینگ یک روش کسب درآمد از طریق خوداشتغالی است که دارای مزایا و معایب است. در زیر به مزایای  و معایب کار فریلنسری اشاره می‌کنیم.

مزایای کار فریلنسری

از آنجایی که کار فریلنسری بستگی به فرد متخصص دارد و وابسته به سازمان یا شرکت نیست دارای مزایایی است که در زیر به آن اشاره می‌کنیم. برخی از مزایای فریلنسینگ عبارتند از:

  • آزادی زمانی و انتخاب ساعات کار
  • آزادی مکانی و امکان کار در هر جایی که دسترسی به اینترنت داشته باشید
  • آزادی انتخاب پروژه و تعیین قیمت خود
  • افزایش تنوع و چالش در کار
  • افزایش درآمد و کسب سود بالاتر
  • نیازی به معرف یا ضامن نیست
  • نیاز به سرمایه اولیه ندارید
  • پذیرش هر تعداد پروژه بر اساس توانایی خود
  • عدم درگیری و همکاران در محیط کاری
  • انتخاب کارفرما و کار به دلخواه خود شما

معایب کار فریلنسری

درست است که فریلنسری مزایای بسیاری دارد اما معایب‌هایی هم دارد برخی از معایب فریلنسینگ عبارتند از:

  • عدم پایداری و نامشخص بودن درآمد
  • عدم بیمه و حقوق ثابت
  • عدم حمایت و رفع مسئولیت از سوی سازمان‌ها
  • افزایش رقابت و نوسانات بازار
  • افزایش استرس و فشار روحی
  • محروم بودن از مزایای استخدامی
  • تلاش بسیار برای جلب رضایت صاحب پروژه مخصوصا برای اولین بار

البته خیلی از فریلنسرها نگران نقد کردن درآمد دلاری خود هستند، اما با مراجعه به سایت مگاکیف و انتخاب بخش نقد درآمد ارزی می‌توانید درآمد دلاری خود را نقد کنید.

آیا فریلنسر‌ها باید مالیات پرداخت کنند؟

بر اساس ماده 93 قانون مالیات، شخص حقیقی که به واسطه اشتغال، درآمد داشته باشد، شامل مالیات بر درآمد می‌شوند. فریلنسرها هم از این گزینه مستثنی نیستند چون اشخاص حقیقی هستند. بر اساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور برای افرادی که مجازی فعالیت می‌کنند باید مالیات خود را پرداخت کنند.

 

نقد-درآمد-دلاری

چرا فریلنسر ها باید مالیات بدهند؟

هر صاحب کسب و کاری باید برای انجام روند قانونی و بدون مشکل و ریسک، نسبت به تکالیف قانونی اقدام کند. درست است تا وقتی که سازمان مالیات از درآمد شما اطلاعی نداشته باشد، شما اجباری به پرداخت کردن مالیات درآمد خود ندارید، اما اگر سازمان مالیات از طریقی متوجه شود که مالیات درآمد خود را پرداخت نکرده‌اید باید حتما مالیات خود را پرداخت کنید و البته شامل جریمه مالیاتی هم می‌شوید.

پس بهترین گزینه‌ی پرداخت مالیات زمانی است که نسبت به شغلی که دارید، کسب درآمد می‌کنید. پس حتما وقتی از کسب درآمد خود اطمینان پیدا کردید، حتما برای قانونی شدن و به رسمیت بخشیدن به حرفه خود مطابق با قوانی اقدام کنید.

سازمان مالیاتی چگونه صاحبان مشاغل را شناسایی می‌کند؟

طبق توضیحات بالا متوجه  شدید که فریلنسر‌ها مانند دیگر مشاغل باید مالیات حاصله از شغل خود را پرداخت کنند. اما اگر به دلایلی شروع کسب و کار خود را به سازمان مالیات اطلاع نداده باشید از چه طریق سازمان مالیات متوجه می‌شود که شما فریلنسر هستید که در حال کسب درآمد هستید؟ سازمان امور مالیاتی از چند طریق فریلنسرها را شناسایی می‌کند. 

1- تشخیص درآمد از طریق وبسایت افراد

یکی از متداول‌ترین شیوه‌های سازمان امور مالیاتی برای تعیین درآمد فریلنسرها، بررسی وبسایت آنها است. به همین دلیل فریلنسر‌هایی که برای تبلیغ و کسب درآمد بیشتر، تعداد پروژه های دریافتی خود را به صورت اغراق آمیز در وب سایت خود نمایش می‌دهند، اطلاع داشته باشند که نمایش این آمار موجود در وبسایت خود می تواند بر میزان مالیات آنها تاثیر داشته باشد و باعث پرداخت هزینه بیشتری به سازمان مالیاتی شود.

2- بررسی از طریق قراردادهای کاری

دومین روش تعیین مبلغ درآمد فریلنسرها با مراجعه به قراردادهای کاری آنان است که با کارفرماها و مدیران بسیاری قرار داد را منعقد کرده اند.

3- اعلام درآمد به سازمان مالیاتی توسط رقبا

سومین روش تشخیص تعیین درآمد فریلنسرها، مراجعه به میزان درآمدی است که دیگر فریلنسرها به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده اند.

4- مراجعه به عنوان مشتری

آخرین روش تشخیص مالیات برای فریلنسرها به این صورت است که مامور سازمان مالیاتی خود را به عنوان کارفرما یا مشتری به فریلنسر معرفی کند و با صحبت کردن در مورد هزینه پروژه و اطلاع از تعرفه شخص فریلنسر، میزان مالیات فریلنسر را تخمین بزنند. 

میزان مالیات چقدر است؟

بر اساس قوانین مالیاتی هر کشوری، نرخ پرداختی مالیات هر شخص و افرادی که شامل مالیات می‌شوند مشخص شده است. قوانین‌های مالیاتی توسط قانون گذار و حکومت مشخص می‌شود، به همین دلیل هر کشوری نظام مالیات مخصوص به خودش را دارد. در نتیجه از نظر سیستم مالیاتی با هم تفاوت دارند و در برخی کشورها سخت گیری بیشتری دارند و در برخی کشورهای دیگر مالیات کمتری دارند.

کلام پایانی

ما در این مقاله، به سوال اساسی آیا فریلنسرها مشمول مالیات هستند؟ مورد بررسی قرار داده‌ایم. بر اساس ماده 93 قانون مالیات مستقیم، هر فرد حقیقی که از طریق اشتغال به مشاغل درآمدزا در ایران فعالیت کند، مشمول مالیات بر درآمد مشاغل است. این قانون به‌وضوح فریلنسرها را نیز شامل مالیات می‌کند.

سوالات متداول؟

1.آیا فریلنسر ها مشمول مالیات هستند؟

بله؛ مشاغل فریلنسرینگ شامل مالیات نسبت به درآمد خود هستند.

2. آیا قراردادهای کاری نقشی در تعیین مالیات فریلنسرها دارند؟

قراردادهای کاری که یک فریلنسر انجام می‌دهد، به عنوان یک طرف معامله، نقشی در تشخیص میزان درآمد فریلنسر دارند. سازمان امور مالیاتی از این قراردادها استفاده می‌کند تا میزان درآمد فریلنسر را تعیین کرده و مالیات مربوطه را مشخص کند.

3.آیا فریلنسرها می‌توانند از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف شوند؟

برخی کسب و کارها می‌توانند از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف شوند. اگر شما به عنوان یک فریلنسر در حوزه فرهنگی فعالیت می‌کنید و مجوز اداره ارشاد را دارید، می‌توانید از پرداخت مالیات معاف شوید. معافیت به معنای عدم پرداخت مالیات توسط کارفرما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب مرتبط

پشتیبانی 24 ساعته برترپرداخت!

امکان ارسال تیکت همه روزه از ساعت 9 صبح تا 12 شب در کمترین زمان ممکن توسط تیم پشتیبانی برترپرداخت